Szeretettel köszöntelek a HETI HETES klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
HETI HETES klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a HETI HETES klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
HETI HETES klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a HETI HETES klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
HETI HETES klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a HETI HETES klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
HETI HETES klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Amennyiben marad a szövegelőállításnal, abban milyen elképzelései vannak a jövőre nézve?
Tervezek egy újabb szakácskönyvet. Belejöttem a szakácskönyv-írásba, amellett egy csomó anyagom az első könyvből kimaradt.
Receptjeinek a többsége húsétel.
Feleségem majdnem vegetáriánus. Halat eszik, de a marhának, birkának, vaddisznónak ma már nincs otthon piaca, én már szinte csak ábrándozom a hatalmas, párálló, véres koncokról, melyek az életemben oly nagy szerepet játszottak egykor. Ami pedig fizikailag nem megy, arról beszélünk, akárcsak a szexben. Első szakácskönyvem tehát gasztronómiai pornográfia, pótcselekvés. Ami a következőt illeti, az egy nagyívű mediterrán szakácskönyv lesz, annyiban is különbözik majd az elsőtől, hogy itt minden ételnek pontosan jelölöm az eredeti nevét, a származási helyét, esetleg a történetét is és így tovább.
Eszerint vaskos kötetre számíthatunk.
Vaskosabb lesz, mint a mostani, bár a kezelhetőség határain belül maradok. 1003 recept lesz benne. „Ma in Ispagna son già mille e tre” – énekli a Don Giovanniban Leporello, tehát Spanyolhonban 1003 hódítása volt az úrnak. Nálam, persze, nemcsak Spanyolhonról lesz szó, hanem a Földközi-tenger medencéjéről, és nem nőkről, hanem ételekről.
Vannak kedvenc ételei?
Inkább kedvenc alapanyagaim vannak, elsősorban a vizek lényei. Kedvelem az összes létező halat és valamennyi vízi teremtményt, persze a vízibolhát és általában a rovarokat leszámítva. Az „alapanyag” szó amúgy problématikus, mert vannak élőlények, melyeket eredeti valójukban fogyasztunk, mint például az osztrigát, mely az egyik legjobb dolog, amit Isten teremtett. Persze az már emberi lelemény, hogy rácseppentünk egy kis citromot és brut pezsgőt kortyolunk utána.
www.utazona.hu
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Váncsa interjú 5.
Váncsa interjú 3.
Váncsa interjú 2.
Váncsa interjú 1.